Menu

Velkommen

 

Først lidt historie

Når vi starter med lidt “historie”, er det for at skabe en forståelse for, hvor vi kommer fra, og hvor vi gerne vil hen.

Hele Nordjyllands hold AaB er et brand, der er kendt og elsket af langt de fleste nordjyder. AaB er “The Double 2014”, Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Nicolaj Thomsen og en lang række flere kendte spillere. I AaB´s kvinde-/pigeafdeling har vi en vision og en målsætning om, at man kommer til at kende Camilla, Marie, Sofie og de mange andre og talentfulde og engagerede piger.

Det er det lange og seje træk – men vi er godt på vej. I 2011 startede en gruppe frivillige AaB Talentcenter For Piger op. Et forum der gav talentfulde fodboldspillende piger i 11-13 årsalderen mulighed for at træne sammen med ligesindede fra hele Nordjylland og på den måde afprøve deres talent. Nu står vi i afdelingen med hold fra U13-U16 der spiller i Liga 1, U18 DM, Kvindeserie Vest og Kvalifikationsligaen til 3F-Ligaen. Derudover tilbyder vi også Old Girls fodbold.

 

Sportslige ambitioner og målsætninger

Vores ambition er at have et veletableret hold i landets bedste kvinderække. For at lykkedes med dette har vi oprettet AaB Kvinde Elitefodbold A/S, hvilket har gjort det endnu vigtigere for os at udvikle og investere i ungdomspillerne, således at de kan blive potentielle stjerner for vores kvindehold.

Vi ønsker at udvikle, tiltrække, producere og fastholde spillere til brug på alle niveauer med henblik på at være den førende klub i Aalborg og omegn. Visionen er at blive en del af toppen i dansk kvinde- og pigefodbold.

 

Grundlæggende forudsætninger – vores 4 fokusområder

Vores høje ambitionsniveau betyder, at vi skal lykkes på flere områder. Overordnet set arbejder vi ud fra fire fokusområder:

Spillere: At fastholde og udvikle spillere i alle aldre og på alle niveauer. Vi har spillere fra et meget stort opland – faktisk fra hele Nordjylland. Pigerne spiller 3-7 gange i ugen afhængigt af alder, og de kommer fra steder som, Hobro, Aars, Flauenskjold, Asaa, Frederikshavn, Dronninglund, Klarup og Brovst.

Trænere: At ansætte trænere med fokus på DBU´s træneruddannelse og holdninger. Rammen er “den røde spilletråd”, som danner baggrund for træningsindhold, således at der hele tiden trænes frem mod klubbens spillestil. På trænersiden er vi meget optaget af at være godt rustet fra de yngste til de ældste. Vi vil skabe de bedste rammer for spillerne, så der gås ikke på kompromis med trænerkvaliteten.

Organisation:

At sikre en langtidsholdbar organisation via trænere, ledere og frivillige. Vi har arbejdet flittigt på at skabe en professionel og velstruktureret organisation, som består af en række forskellige udvalg, som hvert har et vigtigt formål og ansvarsområde. Organiseringen uddybes længere fremme.

Økonomi: At sikre et nødvendigt økonomisk grundlag til realisering af visionen. Dette gør vi via frivillige, hvor forældre bidrager med f.eks. at sælge juletræer, vin, strømper, støttebevis og stå i boder og via støttebeviser og sponsoraftaler.

 

Vores holdning til udvikling

Det er vigtigt, at spillerne udvikler deres kompetencer på de rigtige tidspunkter i forhold til deres udvikling. Vi skal niveaudele og selektere med omtanke og med henblik på at udvikle spilleren samtidig med, at det skal være sjovt. Som ungdomsspiller handler det ikke altid om at vinde fodboldkampe nu og her. Spillernes forudsætninger for at lære de enkelte ting er ikke nødvendigvis betinget af alderen. Træneren skal derfor altid tage udgangspunkt i spillerens niveau og mentale parathed.

Ovennævnte betyder, at pigerne ikke altid følger deres egen årgang, men at de rykkes op på næste årgang, hvis de har niveauet til det, den mentale parathed og ikke mindst lysten.

 

Hvad særligt er der ved AaB?

Hvorfor nu så langt et tilløb til at fortælle om de praktiske ting, som mange gerne vil vide, når man bliver medlem i AaB’s kvinde-/pigeafdeling eller overvejer at blive det? Jo, det er fordi, vi netop ønsker at sikre, at man har en forståelse for, hvad det er, man bliver en del af – herunder hvad det giver af muligheder, og hvordan det forpligter. Vi synes selv, at der er mange ting, der er særlige i AaB:

AaB er en licensklub: For det første er vi en licensklub, hvilket vi er meget stolte over. I Danmark er der i skrivende stund 14 licensklubber, så det er ikke noget, der kommer af sig selv. At være licensklub betyder, at vi spiller med i den bedste ungdomsrække i Danmark, som hedder U18 DM. Udover at kvalificere sig på resultatsiden, skal samtidig en lang række økonomiske og organisatoriske forhold være på plads – forhold der minder om en toptunet virksomhed. Forskellen er blot, at vi skal drive den på frivillige kræfter. Disse krav omfatter ikke kun U18 DM-holdet, men også de øvrige ungdomshold.

 Gratis Superligafodbold: En anden ting, der er værd at nævne er, at man som ungdomsspiller i AaB får en stadionkode, som giver adgang til AaB´s Superliga hjemmekampe – det ved vi med sikkerhed, at man ikke får andre steder J.

 Lektierum: I AaB tilbyder vi et lektierum til de piger, der vælger at tage direkte fra skole og til AaB inden træning. Dette gør vi, da det hos os i AaB er vigtigt at prioritere uddannelse højt.

Talentcenter: Hvert år har vi 80-100 piger inde omkring vores talentcenter, hvilket er med til at udvikle såvel AaB som de 25 medlemsklubber, der deltager.

Helt særligt er det også, at kvinde-og pigeafdelingen er kendetegnet ved en ekstraordinær stor frivillig indsats fra både spillere og forældre. Alle er med til at muliggøre vores fælles succes. Selvom vi er ambitiøse og elitære, er vi også optaget af at skabe et socialt miljø med plads til hygge, sjov, kammeratskab og fællesoplevelser.

 

Organisering og struktur

AaB af 1885 har en bestyrelse, og i den repræsenterer formanden for kvinde-/pigeafdelingen, de piger og kvinder, der spiller fodbold i AaB’s ungdomsafdeling samt 2. hold senior. Ligeså har vi en sportschef, som varetager de sportslige spørgsmål. Derudover sidder en frivillig leder og tager sig af licensaftalen. Til nye ungdomsspillere tilbydes spilleren og dennes forælder en samtale med sportschefen i forbindelse med overvejelser om at spille på et af AaB`s elitehold. Sportschefens mailadresse og telefon findes på hjemmesiden.

Til at varetage opgaverne inden for de enkelte funktionsområder er der nedsat en række udvalg:

 Aktivitetsudvalg: Planlægger indtægtsgivende aktiviteter, som muliggør vores vision og målsætninger. Aktivitetsudvalget består af en række underudvalg, som varetager forskellige opgaver og arrangementer.

 Sponsorudvalg: Etablerer samarbejde og sponsoraftaler med virksomheder og organisationer, så vi også ad denne vej kan sikre et økonomisk fundament.

Sportsligt udvalg: Sikrer opfyldelsen af de fire indsatsområder samt arbejder med den overordnede strategi og målsætninger.

 Vores udvalg er ligeså baseret på frivilligt arbejde, og det er dermed alles opgave at bakke op om udvalgenes beslutninger og tiltag. Du kan læse mere om vores udvalg på hjemmesiden, hvor du også se, hvem der deltager i de forskellige udvalg. Udvalgene skal være repræsenteret med flere forældre fra de enkelte årgange.

 I forhold til deltagelse i indtægtsgivende aktiviter skal man som pr. forælder forvente at bruge omkring 25 timer om året på frivilligt arbejde, som f.eks. at hjælpe til i en bod på stadion og i forbindelse med karneval. Herunder forvente at indgå i et udvalg omkring specifikke opgaver/arrangementer. Aktiviteter varsles i god tid.

 

Praktisk information

Indmeldelse:

Når du ønsker at blive medlem i AaB, skal du melde dig ind via den indmeldingsblanket, som findes på hjemmesiden under menupunktet “meld dig ind i AaB samt kontingentsatser”. Her kan du også se satserne for de enkelte årgange. Link til punktet kan findes her: http://www.aabaf1885.dk/holdoversigt/meld-dig-ind-i-aab-samt-kontingentsatser/ 

Facebookgrupper:

Som nyt medlem skal du ansøge om at blive medlem af holdets facebookside. Dette kan du altid spørge træneren for det respektive hold om hjælp til, således at du kommer i den rigtige gruppe. 

Som forældre skal I ud over at være medlem af holdets facebookside søge medlemskab i følgende grupper:

  • AaB aktiviteter kvinde/pige – som er en side, der oplyser om hvilke indtægtsgivende aktiviteter, der er planlagt. Her kan såvel forældre som spillere være medlem.

  • Forældregruppen AaB´s piger – som er en side, som giver relevante informationer til forældre. Denne side er kun beregnet til forældre.

Såvel spillere som forældre kan med fordel følge ”AaB kvinde-/pigefodbold”, som er vores officielle Facebookside.

Hvis du ikke bruger Facebook, så tag fat på din træner, så I kan få en snak om, hvordan du så får al den nødvendige information.

 

Træningstider:

Træningstider kan findes på www.aabaf1885.dk under det enkelte hold.

 

Velkommen endnu engang!